A mozgalom, ami megmentheti az erdei fülesbaglyot

Országos programmá szeretné kiterjeszteni az Ajkán már 3 éve működő „Mentsük meg a madarakat” mozgalmat a Poppe és Potthoff Hungária Kft.

Az idén az év madara, az erdei fülesbagoly megmentésére bagolyodukat helyeztek ki a város parkjaiban. Madáretetőket is helyeznek el, amelyeket a helyi örökös zöld óvoda és az ökoiskola csoportjai rendszeresen felkeresnek, hogy eledelt helyezzenek el azokban a madaraknak.
A gyerekeknek mesélnek arról, miért fontos, hogy odafigyeljenek a madarakra.

Sokan családi séta közben is visznek eleséget a madaraknak, így a szülők, nagyszülők figyelmét is ráirányítják a környezettudatos életmódra. Rejtő Anett, a cég hr munkatársa elmondta, a gyártó nagyvállalatnak fontos a természeti környezet védelme, a környezettudatosság kialakítása, amelyet a legkisebbeknél kell elkezdeni tanítani, így mire felnőnek, számukra mindez természetes lesz.


⇩ Hirdetés ⇩

Gellén László igazgatótól megtudtuk, szeretnék tudatosítani a munkatársaikban és mindenkiben, hogy egy világunk, egy Földünk van, és azt meg kell védenünk, hogy egészséges környezetben élhessünk.

Minden évben rajz- és fotópályázatot írnak ki környezetvédelem témakörben. Az idei pályázat eredményhirdetése március 30-án lesz.